Ο Ιατρός Νικόλαος Γ. Δήμου

Ο Ιατρός Νικόλαος Γ. Δήμου

Ο Ιατρός Δήμου Γ. Νικόλαος γεννήθηκε το 1963 στην Ημαθία και αφού ολοκλήρωσε την Α” Βάθμια και Β” Βάθμια εκπαίδευση του αποφοίτησε από το 1ο Γενικό λύκειο Βέροιας το 1981.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Perugia Ιταλίας όπου αποφοίτησε με υποτροφία το 1991.

Στη συνέχεια υπηρέτησε τη θητεία του ως δόκιμος Αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία όπου μετά τη βασική του εκπαίδευση παρέμεινε στο 251 Γ.Ν.Α (Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας) σε χειρουργική κλινική.
Ακολουθεί η υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου για ένα έτος. Σ’ αυτό το διάστημα ασκεί καθήκοντα ελεγκτού ιατρού σε θέματα δημόσιας υγιεινής υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Διεύθυνσης Πιερίας.

Η νοσοκομειακή του εκπαίδευση συνεχίζεται στο Γ.Ν. Κατερίνης όπου παρέμεινε για δύο έτη στη χειρουργική κλινική.

Ακολούθως συνεχίζει τη νοσοκομειακή του εκπαίδευση στην Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν.Ν. Βέροιας δύο έτη. Στο διάστημα αυτό παραδίδει μαθήματα στους σπουδαστές της νοσηλευτικής σχολής Ημαθίας.
Στα επόμενα τρία έτη συμπληρώνει τη νοσοκομειακή του ειδίκευση στη Χειρουργική Ορθοπεδική στο Γ.Ν. Κιλκίς στη Β’ Ορθοπεδική Κλινική κοντά σε εξαίρετους χειρούργους όπως ο Κος Μάτσος Θ., Σκφακιωτάκης Ν., Κρυστάλης Χ. και άλλοι.

Ακολουθεί εκπαίδευση ενός έτους στην Παιδοορθοπεδική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς κοντά στον καθηγητή Κο Π”Βασιλείου αποκομίζοντας τεράστια εμπειρία στον τομέα των παιδοορθοπεδικών παθήσεων.

Η εμπειρία των καθηγητών Συμεωνίδη Π., Πουρνάρα Ι., Χριστοδούλου Α. ήταν σταθμός στην επαγγελματική του κατάρτιση ως χειρούργος Ορθοπεδικός.

Για μικρό χρονικό διάστημα βρίσκεται στην Αθήνα στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ. με μεγάλη εμπειρία στην τραυματιολογία.

Στη συνέχεια κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη για εννέα μήνες παρακολουθεί ενεργά σεμινάρια στο NEW YORK HOSPITAL FOR SPECIAL SURGERY (MANHATTAN) σε τομείς Ορθοπεδικής, Ειδικών Χειρουργικών επεμβάσεων.
Ακολούθως επιστρέφει στην Ιταλία στο Πανεπιστήμιο της BOLOGNA. Αυτή τη φορά εργάζεται για λίγο διάστημα παίρνοντας μέρος σε εργασίες της CLINICA – ORTOPEDICA – REPATRO – TAUMATOLOGICO – MEDICINA DELLO SPORT.

Έλαβε μερος σε πολλά ιατρικά συνέδρια εγχώρια και διεθνή με ιδιαίτερη μνεία τα τρία παγκόσμια συνέδρια στην Αμερική

 • SPORTS MEDICINE JOINT REPLACEMENT (NEW YORK CITY 2001)
 • SHOULDER KNEE ARTHROSCOPIC SURGERY (LONG ISLAND, NEW JERSEY 2005)
 • SPORTS MEDICINE KNEE AND SHOULDER SURGERY (S. FRANCISCO CALIFORNIA 2008)

Από το 1996 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Βέροια, είναι παντρεμένος με τη Φίκατα Αικατερίνη, δασκάλα σε δημόσιο σχολείο της Βέροιας και μεγαλώνουν τρία αγόρια, τον Στέλιο, τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο.

Από το 2002 διατηρεί και εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Βέροια στην οδό Βενιζέλου 32 (2ος όροφος) και είναι μόνιμος συνεργάτης των κλινικών Θεσσαλονίκης «Αγ. Λουκάς», «Διαβαλκανικό Κέντρο» και τα τελευταία χρόνια με την Γενική Χειρουργική Κλινική «Ευαγγελισμός» στη Βέροια.

Το 2005 αναλαμβάνει σαν υπεύθυνος ιατρός «ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ – HEAD TEAM PHYSICIAN» τον ιστορικό Σύλλογο Ημαθίας ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ HANDBALL & BASKETBALL όπου παραμένει εώς και σήμερα.

Το 2010 αναλαμβάνει κατόπιν σύμβασης έργου υπεύθυνος ιατρός «ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ (HEAD TEAM PHYSICIAN) ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» την ομώνυμη ομάδα ποδοσφαίρου Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ F.C. η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα SUPER LEAGUE, όπου παραμένει εώς και σήμερα.

Είναι υπεύθυνος ANTI DOPING ΕΛΕΓΧΟΥ σε πολλές ομοσπονδίες. Είναι σύμβουλος ASSISTANT TEAM PHYSICIAN σε πολλά αθλητικά σωματεία στίβου κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Είναι ενεργό μέλος επιστημονικών εταιρειών:

 • ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.Ε.Ε.)
 • ΕΕΧΟΤ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓ. ΟΡΘΟΠΕΔ. ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ
 • ACSM – AMERICAN COLLEGE OF SPORTS MEDICINE
 • CTDB – CENTRO TRAUMATOLOGICO DI BOLOGNA
 • UNIVERSITA DI BOLOGNA – MEDICINA DELLO SPORT
 • ORTHOPEDIC INSTITUTE AT MERCY HOSPITAL (MIAMI FLORIDA)
 • SHOULDER, KNEE, ARTROSCOPIC SURGERY (NEW YORK, 159 EAST – 74th Street)
 • ISAKOS – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ
 • ICRS – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΧΟΝΔΡΟΥ

Είναι ενεργό μέλος και προσφέρει εθελοντικά σε κοινωφελείς οργανισμούς του Νομού Ημαθίας όπως το «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ», το «ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» και την Μ.Κ. Οργάνωση «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Όλα αυτά τα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας δεν ξεχνάει ποτέ τις βασικές και θεμελιώδεις αξίες που του δίδαξαν οι γονείς του.

ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.